Ofte stilte spørsmål (FAQ)
Har du noen spørsmål? Her finner du en liste over de oftest stilte spørsmålene vi mottar. Hvis du ikke finner det du leter etter, kan du når som helst kontakte oss. Telefonen er bemannet hverdager mellom 09:00 og 15:00.
- Er kunde i Landbruksforsikring
- Er medlem av norsk folketrygd
- Er mellom 18 – 69 år
- Har vært til tannlegekontroll/-behandling hos norsk tannlege i løpet av siste 15 måneder
- Har ingen kjente tannsykdommer eller tannskader som ikke er ferdig behandlet
Tannhelseforsikring er knyttet til ditt kundeforhold i Landbruksforsikring. Hvis du ikke lenger er kunde i Landbruksforsikring, må du gi beskjed til Norsk Tannhelseforsikring. Da vil du og eventuelle medforsikrede familiemedlemmer flyttes over til et ordinært tilsvarende produkt hos Norsk Tannhelseforsikring.
Forsikringen dekker plutselige og uforutsette behandlinger, som ikke er identifisert tidligere. Eksempler på dette kan være:- Hull i tennene, bytte av sprukne fyllinger, rotfylling, innsetting av broer, kroner, implantater, bedøvelser osv.
Forsikringen dekker ikke behandlingsbehov som er kjent, eller burde være kjent, før inngåelsen av forsikringsavtalen. Videre dekker ikke forsikringen utgifter til behandling hvor HELFO gir hel eller delvis refusjon. Kosmetisk behandling er heller ikke dekket. For en fullstendig oversikt over unntak og begrensninger ber vi deg lese forsikringsvilkårene.
For privatpersoner betales premie med kreditt/debitkort i det øyeblikk du tegner forsikring. Vi aksepterer for tiden Visa og MasterCard. For bedriftskunder, betales premie med tilsendt faktura. Premie for privatpersoner belastes kvartalsvis eller årlig.
Ja. Du kan samle de familiemedlemmene du ønsker som medforsikrede på én enkelt polise.
Fra tegningstidspunktet løper det en karenstid (venteperiode) på 90 dager. Det vi definerer som «skade» er et akutt behandlingsbehov. Det må altså ikke være en skade som følge av et uhell/en ulykke eller tilsvarende (falt av sykkelen, ramlet i trappen osv.).
Vi vil i utgangspunktet ikke anbefale deg å tegne forsikring dersom du har blitt diagnostisert med periodontitt. Dersom det er sammenheng mellom behandlingsbehovet du vil søke refusjon for, og den allerede kjente periodontitten, vil ikke forsikringen dekke behandlingsutgiftene dine. Du vil også kunne ha krav på refusjon via HELFO, og da dekker ikke forsikringen noe.
Ja. En journal endrer seg for hvert tannlegebesøk, så vi trenger alltid oppdatert journal.
Dersom du har sendt inn journal i en tidligere skadesak, holder det at du sender inn journal fra siste dato i den journalen, frem til og med siste behandlingsdato i kravet du nå søker refusjon for.
Vi sender deg skriftlig melding en måned før forfall. Har vi ikke hørt noe fra deg, vil fornyelse skje automatisk ved forfall.
For at skadeavdelingen skal kunne vurdere et skadekrav vil de trenge følgende:
Kvittering som viser hva du søker refusjon for
Fullstendig journalutskrift for de siste to eller fem år
Ved behov kan det også bes om røntgenbilder/kliniske foto, samt evt. kopi av henvisninger og epikriser. Dette trenger du ikke å sende inn uoppfordret, de ber om det dersom det trengs.
Send inn all dokumentasjon først når du er helt ferdigbehandlet. På den måten unngår vi at saksbehandleren din må sette seg inn i saken din på nytt flere ganger.
Send kun inn den dokumentasjonen vi ber om her, samt eventuelt tilleggsdokumentasjon ved forespørsel.
Ikke send inn journal eller røntgenbilder for mer enn to eller fem år. Da bruker skadeavdelingen vår unødig tid på å gjennomgå unødvendig dokumentasjon.
Om mulig; forsøk å samle all dokumentasjon i ett dokument, eller samle kvitteringer for seg, journal for seg etc. På den måten går det raskere å gjennomgå innsendt dokumentasjon.