Forskere har lenge sett en sammenheng mellom dårlig tannhelse og en rekke alvorlige sykdommer. Dårlig tannhelse øker risikoen for hjerte- og karsykdommer, slag, diabetes, kreft og en rekke andre lidelser. Dersom man går regelmessig til tannlegen, øker sannsynligheten for å oppdage munnsykdom i en tidlig fase. Da kan man raskt bli henvist til nødvendig behandling hos spesialisthelsetjenesten. Dette øker sannsynligheten for å bli frisk, samt at man reduserer risikoen for senskader og komplikasjoner.

Stadig flere sykepleiere benytter seg av tilbudet om tannhelseforsikring som tilbys gjennom Norsk Sykepleierforening. En av disse er sykepleier Lise Tvete, som gjerne deler sine erfaringer. Lise har sykepleierutdannelse fra Høyskolen i Agder (Nå UiA), og jobber ved Lindesnes Legevakt i Mandal.

Hun har gått regelmessig til årlig kontroll hos tannlegen, og enkelte år har tannlegeregningen blitt veldig høy. En tanhelseforsikring virket derfor som en gunstig løsning. Tonje Ble gjort oppmerksom på tannhelseforsikringen via en kollega, og har hatt NSF-tannhelseforsikring Gull siden mai 2020.

– Norsk Tannhelseforsikring har en rask og effektiv skadebehandling

Lise har allerede benyttet seg av forsikringen, og fått et forsikringsoppgjør på et par tusen kroner. Hun opplevde at skadebehandlingen gikk veldig raskt, i og med at hun sendte inn nødvendig dokumentasjon fra tannlegen. Allerede neste dag fikk hun e-post med oppgjørsbrev, og forsikringsoppgjøret var på konto påfølgende dag.

Kort oppsummert synes Lise at Norsk Tannhelseforsikring har en rask og effektiv skadebehandling, og at det er synd at forsikringen er så lite kjent. Men som hun sier: "Jeg gjør det jeg kan og anbefaler den til alle mine kolleger og venner."

Les fler av våre artikler