Stor økning i erstatningskrav etter tannbehandling

Norsk pasientskadeerstatning har mottatt 40 prosent flere søknader om erstatning etter behandling hos tannleger i første halvår i år enn i samme periode i fjor.

– Tannhelseforsikring er en no brainer

Espen visste ikke alltid hvordan han skulle klare å dekke tannlegeregningene. I dag er han ikke lenger redd for fakturaen som venter etter tannlegebesøket.

Aldri opplevd en enklere søknadsprosess

Da Heidi trengte en tannfylling, benyttet hun forsikringen hos Norsk Tannhelseforsikring for første gang. - Jeg har aldri opplevd en enklere søknadsprosess for en forsikring.

Tannleger må betale tilbake millionbeløp

Staten har krevd tilbake millionbeløp fra norske tannleger. Så langt i år er den samlede summen 6,4 millioner kroner.

Norges beste tilbud på tannhelseforsikring!

«Vi er glade for å kunne tilby en forbedret medlemsfordel innenfor tannhelse, nemlig YS Tannhelseforsikring Extra!» sier Hans-Erik Skjæggerud, YS-leder, om nyheten YS Tannhelseforsikring Extra.

«25 under 25»: Influencertrend: Farlig og uansvarlig!

Det er trist at unge jenter og gutter vil «fikse» på fine og normale tenner fordi de har sett influencere på Instagram gjøre det samme.

Auduns tannbehandling kostet 38.000 kroner i egenandel. Foreldrene måtte si stopp.

Selv om Audun Willy Molund har krav på støtte til tannlege, har familien opplevd at regningene løper løpsk.

Spør en forsker: Er det farlig med mye amalgam i tennene?

For ti år siden ble det forbudt å fylle hull i tennene med kvikksølvblandingen amalgam. Men hva med alle dem som går rundt med gamle fyllinger i tanngarden?

Nordic Benefits AS har lansert tannhelseforsikring i Sverige

Nylig ble Svensk Tandvårdsförsäkring, som leveres av Nordic Benefits AS, lansert for det svenske markedet.

35 000 timer brukt på forebyggende arbeid i tannhelsetjenesten – men hjelper det?

Lokale tannklinikker skal drive forebyggende arbeid mot dårlig tannhelse. Men en ny studie viser at arbeidet styres av tilfeldigheter og er lite forskningsbasert.

Munnhelse blir glemt i ny rapport om skadene fra energidrikker

DEBATT: De øvrige skadevirkningene energidrikker kan ha på helsen, herunder munnhelsen eller den orale helsen, blir ikke omtalt i en ny rapport fra Vitenskapskomiteen for mat og miljø. Det burde de absolutt ha blitt.

Nærmere 4 milliarder kroner ble brukt på offentlig tannhelse i fjor

I 2018 ble det brukt over 3,7 milliarder kroner på offentlig tannhelse i Norge – en økning på 50 prosent siden 2008, ifølge tall fra SSB.

Forskere hevder de har klart å dyrke tannemalje for første gang

Slites tannemaljen din vekk er den borte for godt. Det kan slite ned tennene dine og gi ising. Nå mener kinesiske forskere de har klart å dyrke frem tannemalje i et laboratorium.

Kreftfremkallende molekyler tar knekken på bakterier

Forsker har gitt kreftfarlige molekyler en ny arbeidsoppgave. De skal ta knekken på bakteriene som saboterer for tannimplantater.

Advarer mot tannlegebehandling i utlandet

Forekomsten av multiresistente bakterier øker blant norske pasienter. De fleste smittes i utlandet.

Overbehandling og sultne tannleger

Hva det er som gjør at tannleger overbehandler? Svaret er penger. Vår felles religion, som Kjetil Reppen kalte det. Han og Harald Gjengedal problematiserte temaet overbehandling på Vestlandsmøtet fredag 11. januar.

Medlemskap i Delta innebærer mange medlemsfordeler inkludert gode forsikringsordninger

Vårt medlem Elin Tjørve har prøvd ut tannhelseforsikringen og er kjempefornøyd.

Fikk dekket tannlegebesøk på 25 000 etter julemiddagen

Da Anette Krüger (60) var uheldig og knakk en tann på sprø ribbesvor, ble hun reddet av tannhelseforsikringen hun ble tilbudt via jobben.

Slik kan du spare titusener hos tannlegen

Det koster å dra til tannlegen. For mange koster det så mye at de dropper å dra dit, noe som bare gjør det enda dyrere neste gang. Men det finnes heldigvis muligheter som kan gjøre tannlegebesøket ditt billigere.

Tannhelseforsikring er bra for folkehelsen

Det har lenge vært et ønske blant LOs medlemmer å få på plass en bedre dekning av utgifter til nødvendig tannhelse. Derfor var det naturlig for LOfavør å inngå en avtale med Norsk Tannhelseforsikring.

- En tannhelseforsikring hørtes rett og slett lurt ut

Wenche Gulestø Hermansen (53) har de siste 10 årene hatt flere store utlegg hos tannlegen. Nå er hun glad for å endelig være forsikret.

Du kan tape hundretusener på tannbehandling i utlandet

Det har blitt vanlig å utføre tannbehandling i utlandet – med de risikoene det medfører. For de fleste går det bra, men det gjelder på langt nær alle. Ulempen er at problemene ikke starter der og da, men etter at du har kommet hjem. Og da kan det være for sent…

Dette har munn- og tannhelsen din å si for resten av kroppen

Visste du at dårlig tannhelse øker risikoen for hjerte- og karsykdommer, slag, diabetes, kreft og en rekke andre lidelser?

Tør du å gamble på om du må betale 38 000 eller 600 000?

Du forsikrer barn, bolig, bil, hytte, båt, innbo, reise, bagasje, kjæledyr, liv, helse og mere til. Det eneste du ikke forsikrer er faktisk tennene dine, hvilket kan føre til økonomisk katastrofe. For visste du at etter bil, er tannlege den største uforutsette utgiften familien har?

Ap droppet egne tannløfter

Åtte år etter at tennene skulle bli en del av kroppen, erkjenner Arbeiderpartiet at tidligere tannløfter blir for kostbare.

Periodontitt og hjerte- og karsykdom

Tannkjøttsykdommen periodontitt – betennelse i vevet rundt tennene – utløses av bakterieinfeksjon og forekommer hyppig i befolkningen.

Fikk du med deg sommerens konkurranse «det er til å smile av»?

Vi tror på deling av smil, og på sommeren sitter smilet litt løsere. Hensikten med kampanjen var å fortelle om noe få hadde kjennskap til. På sommeren er vi aktive på sosiale medier, og har, deler gode og morsomme innlegg. Premien var at du kunne vinne din egen Smiley.

Unngå uforutsette tannlegeutgifter

For første gang i Norge kan du nå forsikre tannhelsen. Med tannforsikring kan du slippe å bekymre deg for store og uforutsette utgifter og få den beste tannbehandlingen når det trengs.